Skip to content

Sant’Antioco

  Volgens de laatste opgravingen ( en men is nog bezig uit te graven) is dit de oudste hoofdstad van Europa, deze benoeming heeft ze uiteraard vergaard door haar strategische plek qua zeevaart en handel.

  Gelegen op het prachtige en rustige eiland van de zelfde naam is het de minst bezochte plek door toeristen van de Sardaanse kust.. Hier vind u nog rust en ongerepte natuur. De ontwikkeling van het toerisme komt hier langzaam op gang, dus hier geen luxe hotels, houd daar rekening mee! De sfeer van de stad is heerlijk , vroeg in de ochtend nadat de vissers van zee terugkomen, een visje scoren is heerlijk. De rust zal u welkom zijn op deze oude plek. Er zijn oude holen woningen waar een lokale gids u graag meer over vertelt.

  Hier is ook nog veel te vinden uit de oude tijd van de Feniciers en Romeinen.

  De oude kerk is gewijd aan de heilige “Sant ‘Antioco”die hier dan ook begraven ligt. U kunt in de ondergrondse gewelven een stuk geschiedenis uit deze tijd meekrijgen.
  Bijzonder: sant’Antioco was een afrikaan die verbannen was naar dit eiland. Vervolgens wist hij enorm veel volgelingen te vergaren.

  Tip: Kijk goed rond bij het oversteken per brug van het vaste land naar dit eiland, U treft er doorgaans veel Flamingo’s (genti rossi)!