Skip to content

Alghero

  Alghero is een heerlijke stad met een autovrij centrum binnen de oude stadsmuren. Op  de promenade langs de haven is het heerlijk slenteren en… je treft er ook fietspaden!!

  Via de stadspoorten loop je het oude centrum binnen. De stad ademt een Catalaanse sfeer, ooit hebben hier spanjaarden gewoond en de sporen zeker achter gelaten, zelfs in de taal is dat nog te horen!

  Er zijn enorm veel leuke kleine winkeltjes en galeries met oude kunstvormen. S Avonds is het heerlijk buiten eten hier in één van de kleine straatjes of pleintjes. Vanuit de haven vertrekken de bootjes naar de diverse baaien en naar de Neptunus grot, die overigens ook wandelend via honderden treden te bereiken is (let op! ook weer naar boven!!!)

  Een mooie dagtrip is Bosa (de gekleurde stad) maar ook de “Kasteelstad” Castelsardo op een mooie berg aan zee is binnen handbereik. Bezoek ook eens een wijnproeverij! In Alghero boek ik vaak een stads hotel of, iets buiten de stad een fijne agriturismo of fijn appartement!

  Binnen de omgeving van Alghero vind je veel zoutmeren met inheemse vogels, een aantal prachtige opgravingen en veel strand, strand strand! 
  Een favoriet: het prachtige strand van stintino, het helderste blauw ooit! Vanuit o.a. Stintino vertrekken ferries naar “het eiland van de albino ezels” Hier kun je een avontuurlijke hiking, fietstour of four wheel drive door de beschermde natuur van Asinara maken!

  Alghero, zeker een stad om niet over te slaan!