Skip to content

Sardinië Regio Zuid

    In Zuid Sardinië draait alles om de hoofdstad van het eiland, Cagliari. Een bezoek aan de stad is aan te raden en het strand van de stad loopt langs de hele baai door (Poetto strand). De stranden ten oosten van de stad rond Villasimius en Costa Reis zijn prachtig! Elke dag kunt u nieuwe ontdekken!
    Als u graag wandelt of het binnenland bezoekt raden we o.m.de gebergten van de “Sette Fratelli” aan. U vindt op rijafstand  grotten, en in de regio van Carboni ( ten westen van Cagliari) verlaten mijnen die te bezoeken zijn. Langs de gehele kustlijn treft u vaak flamingo’s!
    Een mooi stuk strand is het strand van Chia, ontzettend breed en ruimtelijk. De zee is helder blauw en er is een verscheidenheid aan strandtentjes te vinden.
    Een geweldige dagtrip vind ik zelf het rauwe  eiland Sant’Antioco, waar u het echte vissersleven nog treft. Op Sant’Antioco hebben wij tevens een hotel gecontracteerd in de plaats Calasetta.  Vanaf dit eiland kunt u een bezoek brengen  aan het eiland San Pietro, dat bekend staat om de vangst van sardientjes.