Skip to content

Sardinië Regio Oost

  De rit naar beneden vanaf de luchthaven van Olbia leidt ons eerst naar San Teodoro en Budoni. Een geweldig leuk en mooi kustgebied met alles wat de verwende toerist verwacht! De eerste is een grotere badplaats met kleurrijke huizen, een fijn centraal plein, ijssalons, winkeltjes en veel restaurantjes. Maar ook het strand is geweldig. Budoni is een dorp met lintbouw langs de doorgaande weg. De kustlijn erachter is gescheiden door pijnbomen en adembenemend mooi. Er zijn veel watersport mogelijkheden en een bootje huren om het eiland voor de kust, La Tavolara, te bezoeken is bijna een must. Wat een paradijsje!

  Het gebied mag zich verheugen op een heuse groep flamingo’s die er elk jaar neerstrijken (achter het la Cinta strand en achter het Stella Mare strand)!

  Verder naar het zuiden vinden we nog een aantal aantrekkelijke kustplaatsen met enorme baaien en azuurblauw water. Onze main-destination is echter Cala Gonone. Deze plaats en haar omgeving bieden prachtige baaien, heerlijke restaurantjes aan zee, en de rust en kalmte van het achterland. Hier wordt ook veel gewandeld! Denk hierbij aan uren lopen door bergen en gorges (enige fitheid is handig en neem voldoende water mee!) zoals de Gorupu kloof!

  In de plaats Dorgali en omgeving vindt u ook een aantal heerlijke wijnproeverijen en cantina’s met heerlijke lokale wijnen!

  Hiervandaan is het maar een korte rit naar Orgoslo, bekend om haar muurschilderingen (murales)

  Kortom een deel van het eiland dat je niet wilt missen!

  Tip: huur een bootje en bezoek de strandjes van Cala Gonone (Cala Luna e.d.) en de Grotto del bue marino. Een prachtige grot waar u deels met een bootje in vaart, en daarna te voet de weg vervolgt. U kunt in de haven ook een kaartje kopen voor een rondvaart met hop-on hop-off mogelijkheden.

  Tip: bezoek qua ligging de mooiste Nuraghe op Sardinië, gelegen achter Cala Gonone: “Nuraghe Mannu”. Na een aantal slingerwegen naar boven bevind je je bovenop een klif met een mega uitzicht!!

  Tip: bezoek de bron van Orune eens. Een prachtige wandeling naar beneden langs informatie- bordjes over de flora en fauna leidt u naar een eeuwenoude bron ! Denk erom in de zomer wordt de wandeling afgeraden ivm hitte. De rit naar de entree is rommelig en onverhard!

  Tip: In de bergen richting Bitti, treft u het Kurk-bomen landschap aan. Een onvergetelijk gezicht deze half-ontblote bomen! Kurk is een grote inkomstenbron van de Sardijnen. In restaurants en bars wordt u vaak een hapje geserveerd op een kurken bast!

  Tip: Een bezoek aan Orune: Een dorpje met een heuse eigen sixtijnse kapel!! Als u het dorp inrijdt vindt u links een cafeetje : vraag naar Ninuzzia Zidda, zij bereidt u een lunch van verse pasta !! (let op in de omgeving is verder alles dicht rond lunchtijd!)