Skip to content

Eten en drinken

  Neem op Sardinië vooral te tijd om te genieten van de voeding voor de inwendige mens.

  • De kazen (veelal schapen- en geitenkaas) zijn van diverse rijpingen verkrijgbaar en je kunt de liefde van de Sardijnen voor het pure leven er in proeven.
  • De wijnen (rood – Cannoneau wit-Vermentino) ruiken en proeven naar de zon die haar druiven volop heeft gerijpt.
  • Likeuren: Zo is er ook een heerlijke bessen-digestief die naast de Limoncello geschonken wordt, namelijk de Mirto likeur. Een geur en smaak die het hele eiland belichaamt!
  • Koffie: Natuurlijk ontbreekt de Italiaanse koffie niet op Sardinië, en voor degenen die geen melk meer verdragen zien we ook steeds meer alternatieven als Soja in de koffiehuisjes en strandtentjes.


  Na de Prima Colazione (ontbijt) dat meestal de povere italiaanse standaard ver overschreidt, gebruiken we de lunch (pranzo) na een uur of twee. Tafelen tijdens de lunch is doorgaans lang.

  De Sardijnen gebruiken nog altijd de siësta, dus de meeste winkels zijn dicht tot een uur of half vijf. Oók in de toeristen stadjes!

  Cenare (dineren) doen we laat en de hele avond het liefst. Houd er rekening mee dat vóór acht uur nergens gegeten wordt!

  Sardijnen gebruiken opvallende kruiden als bottarga (gedroogde viseitjes). Maar ook verse wilde kruiden als tijm, jeneverbes en mirte worden volop gebruikt. De populairste vleesgerechten zijn een geroosterd biggetje, lam, maar ook geit en schaap worden smaakvol bereid, vaak aan de gril!

  Seefood: langustines, schaaldieren, tonijn, ansjovis en kleine haai-soorten alsmede de dorade en zeebaars (vaak met een zoutlaat bereid) vindt u veel op het menu terug. Uiteraard vindt u na de antipasti (voorgerechtjes) de pasta op het menu als tussengerecht.

  Tijdens de lunch en diner wordt u altijd de pan Carasau geserveerd, een gedroogd flinterdun Toast-brood soms geserveerd met kruiden (zeezout en knoflook) soms met olie en pesto.

  In de meeste van de hotels waar wij mee werken wordt rekening gehouden met dieet-wensen.

  Tip: vraag rond of er tijdens uw reis ergens een dorpsfeest is en geniet van de couleur-locale en de pure smaak van vaak zelf gebottelde wijn en de opgerolde worst op een broodje… de Sardijnen zullen u welkom heten!