Skip to content

Guglemeps!

  `GUGLEMEPS’ EN GASTVRIJHEID!

  We rijden in de bergen, op weg naar Bitti, naar Hotel Su Lithu, het pareltje met het mooie zwembad! Ik heb er al helemaal zin in , in die duik. Googlemaps brengt ons al rap in de juiste richting.
  Ik ben dit jaar met mijn vriendin op pad en het is een mooie road-trip geworden, maar we zijn nu wel een beetje moe!

  Bitti nadert gestaag en in de verte zien we het hotel al liggen, bovenaan het dorp. Googlemaps laat ons rechtsaf het dorp in slaan. Ik ben niet zo alert om zelf te denken maar laat ons het dorp in leiden… Ook wel leuk via het kleine pleintje een hernieuwde kennismaking met het dorp te krijgen!
  We volgen een weggetje dat steeds smaller wordt. Uiteindelijk roep ik mijn vriendin, die rijdt toe: “dit klopt niet hoor, we komen hier nooit meer uit!”
  Achter ons rijdt een ambulance die direct achter ons parkeert en een zieke meneer uitlaadt. We kunnen geen kant meer op, niet voor en niet achteruit.
  Het dorp loopt leeg en ons steegje vol…Iedereen komt bij ons kijken wat we hier uitspoken.
  “Ah Guglemeps”roept een meneer lachend, en alle andere kleine mannetjes lachen mee! We zijn de zoveelste die er in getrapt zijn. Ik stap maar even uit om te kijken waar we straks kunnen keren.. Dat gaat natuurlijk nooit lukken!!

  Boven me gaat een raam open en een pittige damen met Sardijjnse tongval roept “Eh Signora ,un attimo vengo, vengo !!!
  IK KOM ER AAN roept ze. Ineens gaat er links van ons een garage deur open. Deze dame blijkt voor alle “Guglemeps toeristen” een keerplek gemaakt te hebben. De garage heeft ze aan kant gemaakt zodat je altijd een plek hebt om te keren als je hier verkeerd rijdt.

  Dat is nog eens gastvrijheid!!!Natuurlijk babbelt ze honderduit, waarvan wij lang niet alles verstaan maar ze heeft er enorm veel lol in. De ambulance rijdt achteruit de steeg uit en de chauffeur gebaard ons dat hij op ons gaat wachten om ons het dorp uit te leiden.

  We worden na drie keer insteken bevrijd uit de steeg en door het dorp uitgezwaaid. Weer een avontuur rijker!!
  Wat een heerlijke mensen toch!

  Blog: op avontuur in Sardinië